Loonbedrijf A.J.G. van Rossum

Adres:
Noordzijdsereef 1
3257 LL Ooltgensplaat
Nederland

Mail: van.rossum@agroweb.nl
Tel: (0187) 631800
Mobiel: 06-53207323

AARDAPPELEN

Het poten van aardappelen gebeurt bij ons in één werkgang. Voorop de trekker hangt de multivator, dit is een hakenfrees die voor de verkruimeling van de grond en dus voor voldoende losse grond zorgt.

Achter de trekker hangt de pootmachine van Grimme die de aardappelen op de gewenste afstand in de grond brengt en vervolgens toedekt met schijven.

De trekker staat aan de voor- en achterkant op dubbele wielen op de rijafstand om de grond zo min mogelijk te belasten. Ook is deze combinatie voorzien van RTK-GPS.

Na het poten worden de aardappelen aangeaard met een rijen frees. Om het onkruid te bestrijden kunnen wij ook onderblad bespuiten.

Voor de oogst van de aardappelen beschikken we over meerdere machines, waarvan twee 2-rijers en een 4-rijers. De zelfrijdende 4-rijer staat op rubsbanden om onder vrijwel alle omstandigheden te kunnen rooien en het gewicht over een grotere oppervlakte te kunnen verdelen. Deze rooier drukt de grond over de gehele breedte aan zodat de rooier de grond mooi vlak achterlaat. Ook het loof, welke door de loofklapper is verpulverd wordt niet opzij afgevoerd maar integraal. Dus geen grote ruggen met loof op het land! Ook beschikt deze rooier over de grootste bunker in zijn klasse, zodat er zoveel mogelijk aardappelen naar het kop-end meegenomen kan worden. Voor de afvoer van de aardappelen beschikken we over grote kippers van ongeveer 20 ton en meer.